Inläggningar

  • Picklade rotfrukter

    En härliga höstmiddag blir extra god med picklade rotfrukter! Betor, morötter och lök smakar gott ihop. Oöppnad håller sig picklingen i 3?4 veckor. Öppnad burk håller i ca 1 vecka. Det är viktigt att lagen täcker rotsakerna helt.

  • Snabbsaltad squash med svartvinbärsblad

    Du behöver 800 g liten squash 800 g till ett kilo 16 st svartvinbärsblad Lag 1 l vatten 3 msk salt 2 tsk strösocker 2…

  • Picklade grönsaker

    Till pickles kan man blanda grönsaker efter tycke och smak. Välj bland dina favoriter och det du har hemma.

  • Kantarellchutney med tranbär

    Spännande chutney som är ett gott tillbehör till höstens viltkött. Men chutneyn passar också bra till pannbiff, söndagsstek eller ugnsstekt kyckling med gräddsås.

  • Citronpicklade äpplen

    Inkokta äpplen känns lite festligare än äppelmos. Inläggningen passar även bra till skinkan och revbensspjällen.

  • Inlagd sill

    Du behöver 2 burk inläggningssill à 420 g 1 st rödlök 2 tsk krossad kryddpeppar 0.5 tsk krossad vitpeppar 5 st kryddnejlikor 1 st lagerblad…

  • Inlagda päron med ingefära och citrongräs

    Receptmängden räcker till 4-8 päron.

  • Mjölksyrade morötter med ingefära och vitlök

    Du behöver 1 kg morötter 5 cm ingefära 3 st vitlöksklyftor 1 msk havssalt 1 dl vassle från ca 4 dl filmjölk (se nedan hur du…

  • Ättiksgurka

    Ett måste till leverpastej, köttbullar, färsbiffar och andra kötträtter!

  • Syltad squash med chili

    Gott till fläskkött, kyckling eller lufttorkade charkuterier.

  • Inlagda små rödbetor

    Inlagda små rödbetor är goda till kalops, kalvsylta, pytt i panna och stekt fisk.

Scroll to Top