Inläggningar

Picklade rotfrukter

En härliga höstmiddag blir extra god med picklade rotfrukter! Betor, morötter och lök smakar gott ihop. Oöppnad håller sig picklingen i 3?4 veckor. Öppnad burk håller i ca 1 vecka. Det är viktigt att lagen täcker rotsakerna helt.

Picklade grönsaker

Till pickles kan man blanda grönsaker efter tycke och smak. Välj bland dina favoriter och det du har hemma.

Kantarellchutney med tranbär

Spännande chutney som är ett gott tillbehör till höstens viltkött. Men chutneyn passar också bra till pannbiff, söndagsstek eller ugnsstekt kyckling med gräddsås.

Citronpicklade äpplen

Inkokta äpplen känns lite festligare än äppelmos. Inläggningen passar även bra till skinkan och revbensspjällen.

Inlagd sill

Du behöver 2 burk inläggningssill à 420 g 1 st rödlök 2 tsk krossad kryddpeppar 0.5 tsk krossad vitpeppar 5 st kryddnejlikor 1 st lagerblad…

Ättiksgurka

Ett måste till leverpastej, köttbullar, färsbiffar och andra kötträtter!