Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g kantareller färska eller frysta
- smör till stekning
- 3 dl vispgrädde
- salt och svartpeppar
- 400 g pasta t.ex. tagliatelle
Gremolata
1 dl färsk persilja
1 st vitlöksklyfta
30 g parmesanost
3 msk olivolja
rivet skal från 1 citron
0.5 msk citronsaft
Servering
riven parmesan
svamp
persilja
Gör så här
Gremolata: Ansa persiljan och dela bladen i mindre bitar. Skala och dela vitlöken. Riv osten. Mixa alla ingredienser till en slät sås med stavmixer.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna och dela dem ev i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök och kantareller i smör tills all vätska kokat bort. Ta undan några svampar till garnering. Tillsätt grädde och låt såsen koka på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med kantarellsåsen.
Servering: Bjud gärna i djupa tallrikar. Toppa med gremolata, riven parmesan, svamp och persilja.