Du behöver
- 2 msk ströbröd till formen
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- smör till formen
- 150 g smör smält
- 3 msk rapsolja
- 2 st stora äpplen
- 1 msk pressad citronsaft
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk salt
Glasyr
200 g färskost
4 msk florsocker
Garnering
myntablad
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna assistent monterad med en visp.
Tillsätt smör, olja och rivna äpplen blandade med citronsaft.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i ägg- och äppelvispet.Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt svalna.
Glasyr: Vispa färskost och florsocker till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan.
Garnering: Toppa med myntablad.