Stekt ris med honungskyckling

Av gårdagens ris gör du enkelt fried rice med grönsaker. Toppa med honungsstekt kycklingfilé och sweet chili-sås.

2 portioner

Du behöver

  • 200 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 1 st gul lök
  • 1 st orange paprika
  • 2 dl kokt kallt ris
  • 1 dl ärtor
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • limeklyftor

Gör så här

1

Strimla kycklingen och krydda med salt och peppar. Bryn i 1 msk olja. Ringla över honung så att den får fin färg. Ta upp kycklingen.

2

Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i resten av oljan i pannan.

3

Lägg i kyckling, ris och ärtor och fräs i 5 minuter. Smaksätt med sweet chili och soja. Servera med limeklyftor.

Scroll to Top