Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl kesella
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g riven mandelmassa
- smör till formen
- ströbröd till formen
- 2 st päron
- 1 msk strösocker
- 1 msk mald kanel
- mandelspån
Garnering
siktat florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i ca 3 minuter. Vispa ner kesellan. Tillsätt smält smör droppvis under vispning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mandelmassan. Tillsätt allt till äggblandningen och vispa samman till en smet.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen.
Kärna ur och klyfta päronen. Lägg i formen och strö över socker, kanel och mandelspån.
Grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter. Låt svalna.
Garnering: Pudra över florsocker.