Du behöver
-
4 portioner
- 500 g fläskfilé
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 4 schalottenlökar
- 2 dl sky
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 2 msk mango chutney
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk maizena redning
- 2 äpplen Servering
- färsk timjan
- klyftpotatis
- haricots verts
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i skivor. Bryn dem på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.
2
Skala och dela lök-arna på längden och fräs i smör. Tillsätt sky, grädde, fond, mango chutney, soja och timjan och koka i 10 minuter. Red av och koka upp.
3
Lägg i köttet och äpplen i klyftor och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servering: Toppa med timjan och servera med klyftpotatis och haricots verts.