Fläskfilégryta med äpple och mango chutney

En värmande middag med smak av höst! Äpple och lök gör fläskfilégrytan extra god. Servera gärna lite extra mango chutney till. Fläskfilégrytan passar bra ihop med klyftpotatis och haricots verts.

Du behöver

    4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 4 schalottenlökar
  • 2 dl sky
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk maizena redning
  • 2 äpplen
  • Servering
  • färsk timjan
  • klyftpotatis
  • haricots verts

Gör så här

1

Putsa filén och skär den i skivor. Bryn dem på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.

2

Skala och dela lök-arna på längden och fräs i smör. Tillsätt sky, grädde, fond, mango chutney, soja och timjan och koka i 10 minuter. Red av och koka upp.

3

Lägg i köttet och äpplen i klyftor och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Servering: Toppa med timjan och servera med klyftpotatis och haricots verts.

Scroll to Top