Du behöver
- 6 st äpplen
- 3 msk pressad citronsaft
- 1 st rulle utkavlad färsk smördeg
- 2 msk smält smör
- 2 msk florsocker
- 1 tsk malen kanel
Garnering och servering
myntakvistar
1.5 dl kolasås på tub
5 st flingsaltskorn
Gör så här
Skär äpplena i 4 klyftor och ta ur kärnhusen. Skär klyftorna i tunna skivor. Ringla över citronsaft så att de inte mörknar.
Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Lägg äppelskivorna omlott i grupper över degen. Lämna en 6 cm bred degkant runt om.
Pensla äppelskivorna med smält smör och sikta över hälften av florsockret. Vik upp degkanten.
Grädda galetten i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna i ca 30 minuter. Pudra över resten av florsockret och kanelen.
Garnering och servering: Garnera med mynta och servera med kolasås smaksatt med flingsalt.