Kantarellsoppa med surdegsbruschetta

Den krämiga kantarellsoppan serveras med en läcker surdegsbruschetta toppad med ostronskivling. Härligt värmande och mättande höstmiddag!

Du behöver

    4 portioner
  • 300 g trattkantareller eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • smör till stekning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt och peppar
  • Svampbruschetta
  • 200 g ostronskivling
  • rapsolja till stekning
  • 75 g surkål
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja till stekning

Gör så här

1

Ansa svampen, hacka den grovt. Skala och tärna lök och morot. Fräs svamp, lök och ­morot i smör.

2

Späd med vatten, vin, grädde och buljongtärningar. Låt koka i 15 minuter.

3

Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.

4

Svampbruschetta: Hacka svampen grovt. Stek i olja tills den fått färg. Krydda med salt och peppar. Blanda med surkål, persilja och citronsaft.

5

Stek brödskivorna i olja tills de fått fin färg.

6

Lägg upp svampfräset på brödskivorna och servera till soppan.

Scroll to Top