Du behöver
-
4 portioner
- 300 g trattkantareller eller annan svamp
- 1 gul lök
- 2 morötter
- smör till stekning
- 6 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- salt och peppar Svampbruschetta
- 200 g ostronskivling
- rapsolja till stekning
- 75 g surkål
- 1 dl hackad persilja
- 1 msk pressad citronsaft
- 4 skivor surdegsbröd
- olivolja till stekning
Gör så här
1
Ansa svampen, hacka den grovt. Skala och tärna lök och morot. Fräs svamp, lök och morot i smör.
2
Späd med vatten, vin, grädde och buljongtärningar. Låt koka i 15 minuter.
3
Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
4
Svampbruschetta: Hacka svampen grovt. Stek i olja tills den fått färg. Krydda med salt och peppar. Blanda med surkål, persilja och citronsaft.
5
Stek brödskivorna i olja tills de fått fin färg.
6
Lägg upp svampfräset på brödskivorna och servera till soppan.