Mustig linsgryta

Linsgryta är både lättlagat, billigt och matigt. Servera med ett gott bröd och en klick créme fraiche eller gräddfil.

2 portioner

Du behöver

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl röda torkade linser
  • 100 g körsbärstomater
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja med ingefära, spiskummin och tomatpuré.

2

Tillsätt linser, tomater, vatten och buljongtärning. Koka på svag värme i 20 minuter. Rör om då och då så att inte linserna bränns vid.

3

Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite persilja.

Scroll to Top