Päronkaka med valnötstosca

Baka en mjuk päronkaka toppad med knaprig tosca. Här görs toscasmeten på goda valnötter. Päronkakan gör din nästa fikastund till något alldeles extra!

10 bitar

Du behöver

  • 2 st päron
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl vispgrädde

Tosca

100 g valnötter grovhackade
125 g smör
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala päronen och skär dem i tunna klyftor. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

2

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med smält smör och grädde.

3

Häll smeten i en smord form med av­tagbar kant, 24 cm i ­diameter. Lägg i päronklyftor.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

5

Tosca: Blanda valnötter, smör, socker, vaniljsocker, mjöl och grädde tills det smält samman.

6

Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på toscan. Grädda klart i 20 minuter.

Scroll to Top