10 bitar
Du behöver
- 2 st päron
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl vispgrädde
Tosca
100 g valnötter grovhackade
125 g smör
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
Skala päronen och skär dem i tunna klyftor. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med smält smör och grädde.
Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg i päronklyftor.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Tosca: Blanda valnötter, smör, socker, vaniljsocker, mjöl och grädde tills det smält samman.
Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på toscan. Grädda klart i 20 minuter.