RECEPT FRÅN HJ

Grönkålspasta med isterband

Vanligtvis görs pesto på basilika och pinjenötter, men smaken av grönkål och mandel går inte heller av för hackor. Dessutom passar den här nordiska varianten väldigt bra ihop med isterband.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 400 gram pasta t ex penne
  • 2 stycken isterband
  • smör
  • lagrad ost herrgårdsost, grovriven
  • Grönkålspesto:

  • 1 deciliter mandel
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 3 deciliter grönkål strimlad, färsk
  • 1 deciliter lagrad ost t ex herrgårdsost, riven
  • 1.25 deciliter kallpressad rapsolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1

Pesto: Mixa mandel, vitlöksklyfta, frönkål, riven ost och rapsolja till peston. Smaka av med salt och peppar.

2

Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Bryn korvköttet smuligt i lite smör. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet. Blanda pastan med peston.

4

Strö över ”korvsmulor” och servera med riven ost.


Recept