RECEPT FRÅN HJ

Böcklingröra på knäckebröd

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 8 st böcklingar
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl bostongurka
  • salt och nymald vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • Garnera och servera med

  • skivade rädisor
  • hackad gräslök
  • hackad dill
  • knäckebröd

Gör så här

1

Rensa böcklingen noga så att alla ben försvinner. Hacka den grovt. Skala och hacka äggen.

2

Blanda ihop alla ingredienser. Låt smakerna mogna. Lägg upp i en skål. Garnera med skivade rädisor och hackade örter.


Kommentar:
En röra med rökt fisk är alltid ett trevligt ­inslag på sillbordet. Röran är också perfekt att bjuda på som tilltugg på knäckebröd. På sommarens picknick eller som nattamat är också tillfällen då en salt röra passar fint.

Recept