Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 msk olivolja
70 g färsk spenat
1 msk gräslök finskuren
100 g lagrad ost t ex prästost
2 st ägg
2 dl grädde
salt
svartpeppar
Gör så här
Smörj en muffinsplåt med smör eller använd engångsformar. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formarna (överbliven deg går fint att spara i frysen). Låt formarna stå kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs spenaten i cirka 2 minuter tills all vätska försvunnit. Blanda i gräslöken. Riv osten grovt. Vispa samman ägg med grädde och tillsätt lite salt och peppar.
Lägg hälften av osten i botten av pajskalen, fördela den stekta spenaten ovanpå. Häll i äggfyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggstanningen stelnat och pajerna fått fin färg.