Ostpaj med spenat

Du behöver Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 msk olivolja 70 g färsk spenat 1 msk gräslök finskuren...

Tillagningstid: 60 minuter
12 stycken

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

1 msk olivolja
70 g färsk spenat
1 msk gräslök finskuren
100 g lagrad ost t ex prästost
2 st ägg
2 dl grädde
salt
svartpeppar

Gör så här

1

Smörj en muffinsplåt med smör eller använd engångsformar. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formarna (överbliven deg går fint att spara i frysen). Låt formarna stå kallt i 30 minuter.

2

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs spenaten i cirka 2 minuter tills all vätska försvunnit. Blanda i gräslöken. Riv osten grovt. Vispa samman ägg med grädde och tillsätt lite salt och peppar.

4

Lägg hälften av osten i botten av pajskalen, fördela den stekta spenaten ovanpå. Häll i äggfyllningen och toppa med resten av den rivna osten.

5

Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggstanningen stelnat och pajerna fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top