Äppelfalu med pepparrotskräm

Här fylls falukorven med äpple och ost, och toppas med stekta salviablad, men du kan också garnera med hackad persilja. Servera med pepparrotskräm för extra sting.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • olivolja till formen
  • 1 st äpple gärna syrligt
  • 6 skiva ost ca 70 gram
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl pepparrotsvisp
  • 10 st salvia blad
  • 2 msk olja neutral

Till servering

potatis kokt pressad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Dra skinnet av korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en smord ugnssäker form.

2

Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.

3

Bred på lite senap och stick ner äppel- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15–20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.

4

Blanda crème fraîche och pepparrotsvisp.

5

Fräs salviabladen i oljan och strö dem över korven. Servera med pepparrotskräm och pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top