Du behöver
- 500 g falukorv
- olivolja till formen
- 1 st äpple gärna syrligt
- 6 skiva ost ca 70 gram
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl pepparrotsvisp
- 10 st salvia blad
- 2 msk olja neutral
Till servering
potatis kokt pressad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dra skinnet av korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en smord ugnssäker form.
Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
Bred på lite senap och stick ner äppel- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15–20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.
Blanda crème fraîche och pepparrotsvisp.
Fräs salviabladen i oljan och strö dem över korven. Servera med pepparrotskräm och pressad potatis.