Du behöver
- 350 g kronfågel kycklingfärs
- olja till stekning
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st morot
- 1 st stjälk blekselleri
- 1 st röd paprika
- 1 tsk paprikapulver
- 2 dl krossade tomater
- 8 dl kycklingbuljong
- 0.5 tsk kummin
- salt och peppar
- persilja
- crème fraîche
Gör så här
1
Hetta upp oljan och bryn färsen till den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Morot och blekselleri i slantar och röd paprika skuren i mindre bitar. Låt fräsa med i några minuter. Pudra på paprikapulver och häll sedan på de krossade tomaterna, buljongen och kummin. Låt småputtra i ca 10 minuter och smaka av soppan med salt och peppar. Strö hackad persilja över och servera eventuellt med en klick crème fraîche.
2
3
Näringsvärde per portion Protein 20 g Fett 8 g Kolhydrater 8 g Energivärde 185 kcal/770 kj.
4
5
Smaklig måltid!