Kycklinggulasch

Du behöver 350 g kronfågel kycklingfärs olja till stekning 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st stjälk blekselleri 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 350 g kronfågel kycklingfärs
  • olja till stekning
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl krossade tomater
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 0.5 tsk kummin
  • salt och peppar
  • persilja
  • crème fraîche

Gör så här

1
Hetta upp oljan och bryn färsen till den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Morot och blekselleri i slantar och röd paprika skuren i mindre bitar. Låt fräsa med i några minuter. Pudra på paprikapulver och häll sedan på de krossade tomaterna, buljongen och kummin. Låt småputtra i ca 10 minuter och smaka av soppan med salt och peppar. Strö hackad persilja över och servera eventuellt med en klick crème fraîche.

2

3
Näringsvärde per portion Protein 20 g Fett 8 g Kolhydrater 8 g Energivärde 185 kcal/770 kj.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top