Läsar-recept

Grön ärtsoppa med chevre

Du behöver 7 dl vatten 1.5 msk kycklingfond eller grönsaksfond alt 1 buljongtärning, 500 g frysta gröna ärtor 1 st vitlöksklyfta hackad 150 g chèvre...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 7 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond eller grönsaksfond alt 1 buljongtärning,
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 150 g chèvre getost
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 st citron
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp buljongen. Tillsätt frysta ärtor och vitlök. Låt småkoka i cirka 10 minuter.

2
Tillsätt smulad chèvre, utan den vita kanten. Mixa soppan slät med stavmixer och späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens.

3
Tillsätt vin eller citronsaft, timjan, salt och peppar. Låt soppan bli varm och servera genast.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Bitte Sperber provlagat av Icakuriren.
Tips! Till soppan gräddar Bitte vridna smördegsstänger som hon kryddar med paprikapulver och riven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top