Du behöver
- 7 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond eller grönsaksfond alt 1 buljongtärning,
- 500 g frysta gröna ärtor
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 150 g chèvre getost
- 1 dl vitt vin
- 0.5 st citron
- 0.5 kruka färsk timjan
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp buljongen. Tillsätt frysta ärtor och vitlök. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
2
Tillsätt smulad chèvre, utan den vita kanten. Mixa soppan slät med stavmixer och späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens.
3
Tillsätt vin eller citronsaft, timjan, salt och peppar. Låt soppan bli varm och servera genast.
Det här är ett läsarrecept av Bitte Sperber provlagat av Icakuriren.
Tips! Till soppan gräddar Bitte vridna smördegsstänger som hon kryddar med paprikapulver och riven parmesanost.