Stekt kycklingfilé med orientaliskt ris

Du behöver 550 g kycklingfiléer Kronfågel smör till stekning salt och peppar Orientaliskt ris: 1 st purjolök mindre 1 st vitlöksklyfta 1 tsk gurkmeja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 550 g kycklingfiléer Kronfågel
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Orientaliskt ris:

1 st purjolök mindre
1 st vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 dl basmatiris
1 dl russin

Gör så här

1
Skiva purjolöken tunt och hacka vitlöken. Fräs det mjukt i smör i en kastrull. Tillsätt kryddor och ris och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och salt enligt anvisning på förpackningen och sjud riset 10-15 min. Blanda ner russinen och låt dra ytterligare ca 5 min. Bryn kycklingfiléerna runt om, krydda och efterstek 15-20 minuter i ugn 200° C. Köttsaften ska vara ofärgad dvs utan rosa inslag. Servera nystekta kycklingfiléer med ris och en sallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top