Vegetarisk wok med cashewnötter

Du behöver 1.5 dl cashewnötter grovhackade 300 g nudlar 3 msk matolja neutral 2 st vitlöksklyftor hackade 1 st broccoli i buketter, stammen tärnad 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl cashewnötter grovhackade
  • 300 g nudlar
  • 3 msk matolja neutral
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st broccoli i buketter, stammen tärnad
  • 2 st morötter strimlade
  • 400 g vitkål strimlad
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 st lime det yttersta gröna skalet, rivet + saften
  • 0.5 dl japansk soja
  • 3 msk chili sweet sauce
  • 1 msk ingefära (från burk, eller 1 msk färskriven)
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander bladen och stjälkarna hackade

Gör så här

1
Rosta nötterna i torr stekpanna. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

2
Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med olja. Woka/fräs grönsakerna halvannan minut.

3
Tillsätt limeskal, saft, soja, sweet chili och ingefära. Salta eventuellt något, låt puttra cirka en minut, blanda i koriander.

4
Servera med nudlar och strö rostade nötter över.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 501, Fett 13 g, Kolhydrater 73 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top