Teriyakikyckling med grönsaker

Du behöver 900 g kycklingben från Kronfågel 1 st squash 2 st paprikor i olika färger 2 st gula lökar olja Marinad: 1 dl teriyakisås...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklingben från Kronfågel
  • 1 st squash
  • 2 st paprikor i olika färger
  • 2 st gula lökar
  • olja

Marinad:

1 dl teriyakisås
1.5 msk ingefära färskriven
2 tsk flytande honung
1 msk sesamfrön

Tillbehör:

ris
sallad

Gör så här

1
Blanda samman marinaden. Blanda kycklingbenen med marinaden i en plastpåse en stund. Skär squash i skivor, paprika i mindre bitar och skalad lök i klyftor. Lägg kycklingbitarna i en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön. Stek i 200° C i ca 15 minuter. Ta ut plåten och lägg grönsakerna runt om. Ringla över olja och blanda med grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare i ca 20 min. Servera med kokt ris och extra teriyakisås.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top