Du behöver
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk
Fyllning:
600 g sötpotatis
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 msk olivolja
salt och peppar
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
3 st chorizokorvar
150 g fetaost
250 g kesella
4 st ägg
1 dl grädde valfri fetthalt
3 msk pumpakärnor
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form klädd med bakplåtspapper, 23×32 cm. Nagga degen och tryck fast folie runt kanten så den inte åker ner. Ställ formen kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
Fyllning: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och hacka vitlök och lök. Blanda med olja, salt, peppar och timjan. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn i 20 minuter. Låt svalna något.
Lägg sötpotatis och lök i det förgräddade pajskalet. Skiva korven och stek den i sitt eget fett i stekpanna. Lägg i pajskalet. Smula över fetaost.
Vispa samman kesella, ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över pumpakärnor och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.