RECEPT FRÅN HJ

Smördegssnittar med parmaskinka

På ett somrigt buffébord passar våra smördegssnittar utmärkt! Mellan frasiga deglager vilar smakrik ost och soltorkade tomater. Extra smak får snittarna tack vare en krona av crème fraiche och parmaskinka.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
12 bitar

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 150 g färskost med smak av grillad paprika
  • 6 st strimlade soltorkade tomater
  • 10 st färska basilikablad
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • Pensling

  • 1 st ägg
  • 1 tsk sesamfrön
  • Garnering

  • 0.5 dl crème fraîche
  • 6 skiva parmaskinka
  • basilikablad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen plant och bred på färskosten. Strimla tomater och basilikablad och strö över osten.

2

Rulla ihop rullen från långsidan, som en rulltårta. Lägg med skarven nedåt i en långpanna med bakplåtspapper.

3

Pensling: Pensla rullen med ägg och strö på sesamfrön.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 20–22 minuter eller tills rullen fått fin färg. Låt svalna. Skär i bitar.

5

Garnering: Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Klicka ut lite på varje bit.

6

Dela skinkskivorna och lägg på dem tillsammans med basilika.


Recept