Du behöver
- 800 g delikatesspotatis
- 1 st zucchini
- 5 st späda morötter
- 400 g kokta kikärtor, Sköljda och avrunna
- knippe grön sparris
- 150 g sockerärtor
- 3 st snacksgurkor
- skivade rädisor Knippe
- 3 msk finklippt gräslök
- 1 st finhackad rödlök
Marinad
3 msk rapsolja
3 msk finhackad dill
2 msk finhackad timjan
1 st rivet citronskal Från 1 citron
1 msk milt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Grön ärtröra
vitlöksklyftor
300 g frysta gröna ärtor
1 st rivet citronskal Från 1 citron
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
dill
Gör så här
Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Dela zucchinin i halvmånar. Dela morötterna på längden. Torka av kikärtorna. Fördela ingredienserna på plåten och blanda.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser och häll marinaden över potatis och grönsaker. Blanda runt.
Rosta strax under ugnens mitt i 225 grader i 25 minuter, tills grönsakerna fått fin färg.
Grön ärtröra: Skala och finhacka vitlöken. Kör samtliga ingredienser till en röra med stavmixer.
Bryt av basen på sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skölj i kallt vatten och dela.
Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Skölj i kallt vatten.
Dela gurkan i snedställda bitar.
Ta ut plåten och vänd ner sparris, sockerärtor, gurka, rädisor, gräslök och lök. Toppa med dill och klicka över ärtröra.
Potatis, kikärtor och sommarprimörer får smak av dill, timjan, paprika och citron. Den gröna ärtröran blir pricken över i.