RECEPT FRÅN HJ

Rostad färskpotatissallad med primörer

Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 st zucchini
  • 5 st späda morötter
  • 400 g kokta kikärtor, Sköljda och avrunna
  • knippe grön sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 3 st snacksgurkor
  • skivade rädisor Knippe
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 st finhackad rödlök
  • Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 st rivet citronskal Från 1 citron
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Grön ärtröra

  • vitlöksklyftor
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 1 st rivet citronskal Från 1 citron
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering

  • dill

Gör så här

1

Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Dela zucchinin i halvmånar. Dela morötterna på längden. Torka av kikärtorna. Fördela ingredienserna på plåten och blanda.

2

Marinad: Blanda samtliga ingredienser och häll marinaden över potatis och grönsaker. Blanda runt.

3

Rosta strax under ugnens mitt i 225 grader i 25 minuter, tills grönsakerna fått fin färg.

4

Grön ärtröra: Skala och finhacka vitlöken. Kör samtliga ingredienser till en röra med stavmixer.

5

Bryt av basen på sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skölj i kallt vatten och dela.

6

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Skölj i kallt vatten.

7

Dela gurkan i snedställda bitar.

8

Ta ut plåten och vänd ner sparris, sockerärtor, gurka, rädisor, gräslök och lök. Toppa med dill och klicka över ärtröra.


Kommentar:
Potatis, kikärtor och sommarprimörer får smak av dill, timjan, paprika och citron. Den gröna ärtröran blir pricken över i.

Recept