Du behöver
- 300 g rabarber
- 150 g jordgubbar
- 1.25 dl florsocker
- 2 st gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 60 g vit choklad
Chokladflarn
40 g vit choklad
Garnering
4 st jordgubbar
vita chokladflarn
Gör så här
Skölj och skiva rabarbern. Skölj och skär jordgubbarna i bitar.
Sjud tillsammans med florsockret i en kastrull i ca 10 minuter. Rör om under tiden. Låt kallna i vattenbad. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädden medelmjuk med vaniljsockret. Vispa inte för hårt, för då blir moussen grynig.
Hacka och smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad.
Krama ur och smält gelatinbladen i en glasskål i mikron i 10 sekunder eller i en kastrull på spisen.
Tillsätt gelatinbladen i chokladen under omrörning. Blanda ner ½ dl av den vispade grädden och rör om till en jämn smet.
Rör ner kompotten, lite i taget. Vänd ner resten av den vispade grädden med en slickepott.
Fördela i portionsglas och låt stå i kylen ca 4 timmar.
Chokladflarn: Hacka och smält 40 g vit choklad i en tallrik över sjudande vattenbad, eller försiktigt i mikron i en glasskål. Rör om tills chokladen är jämn. Klicka teskedsstora klickar på ett bakplåtspapper och dra med en silikon-pensel till flarn. Strö eventuellt på ätbart guldpulver. Låt stelna i kylen.
Garnera med snittad jordgubbe och vita chokladflarn.