RECEPT FRÅN HJ

Rabarber- och jordgubbsmousse med vit choklad

Gott i glas! Rabarber- och jordgubbsmousse med vit choklad. Toppa med jordgubbe och chokladflarn.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 1.25 dl florsocker
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g vit choklad
  • Chokladflarn

  • 40 g vit choklad
  • Garnering

  • 4 st jordgubbar
  • vita chokladflarn

Gör så här

1

Skölj och skiva rabarbern. Skölj och skär jordgubbarna i bitar.

2

Sjud tillsammans med florsockret i en kastrull i ca 10 minuter. Rör om under tiden. Låt kallna i vattenbad. Ställ i kylen.

3

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.

4

Vispa grädden medelmjuk med vaniljsockret. Vispa inte för hårt, för då blir moussen grynig.

5

Hacka och smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad.

6

Krama ur och smält gelatinbladen i en glasskål i mikron i 10 sekunder eller i en kastrull på spisen.

7

Tillsätt gelatinbladen i chokladen under omrörning. Blanda ner ½ dl av den vispade grädden och rör om till en jämn smet.

8

Rör ner kompotten, lite i taget. Vänd ner resten av den vispade grädden med en slickepott.

9

Fördela i portionsglas och låt stå i kylen ca 4 timmar.

10

Chokladflarn: Hacka och smält 40 g vit choklad i en tallrik över sjudande vattenbad, eller försiktigt i mikron i en glasskål. Rör om tills chokladen är jämn. Klicka teskedsstora klickar på ett bakplåtspapper och dra med en silikon-pensel till flarn. Strö eventuellt på ätbart guldpulver. Låt stelna i kylen.

11

Garnera med snittad jordgubbe och vita chokladflarn.


Recept