RECEPT FRÅN HJ

Quornsallad från grillen

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rödbetor
  • 500 g färskpotatisar
  • olivolja
  • 500 g quornfilé
  • salt och peppar
  • 1 st påse babyspenat 65 g
  • 150 g ädelost
  • 4 msk rostade pinjenötter

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till dressingen.

2

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola rödbetorna under rinnande vatten och gnid bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma. Eller lägg dem på grillen tillsammans med potatisen.

3

Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och vänd den i olivolja. Dela större potatisar. Grilla över glöd och varmhåll.

4

Pensla filéerna med olivolja. Grilla över glöd.  Krydda med salt och peppar. Varmhåll och dela varje filé i tre bitar vid servering.

5

Blanda rödbetor, potatis och quornfilé med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Strö över smulad ost och rostade nötter.


Kommentar:
Varm sallad är perfekt bjudmat. Precis innan servering blandar du ihop det varma med ­övriga ingredienser och serverar på ett stort ­generöst fat.

Recept