Potatissallad med picklad rödlök
En härlig potatissallad med rostad delikatesspotatis, färska primörer och picklad rödlök. Så gott!
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Du behöver
- 900 g delikatesspotatis
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- 250 g grön sparris
- 6 st salladslökar
- 150 g salladsärtor
- 150 g sojabönor
- 1 st knippe rädisor
- 0.5 dl kapris
- 10 st små rödlökar gärna steklökar
- 0.5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 0.75 dl olivolja
- 2 msk fransk senap
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 3 msk hackad dill
- kryddgrönt
Picklad rödlök
Dressing
Garnering
Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta potatisen, halvera eller kvarta den om det behövs och lägg i en långpanna med bakplåtspapper.
Häll över oljan, strö över flingsalt och vänd om ordentligt. Rosta strax under ugnens mitt i ca 25 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Picklad rödlök: Skala löken och dela den i klyftor. Blanda ättiksprit, socker och vatten tills sockret lösts upp och lägg i löken. Låt dra i minst 30 minuter.
Bryt av basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela stjälkarna i 3 delar.
Skiva salladslöken. Koka salladsärtorna i ca 1 minut och spola av i kallt vatten. Spola sojabönorna i varmt vatten och låt rinna av. Kvarta eller skiva rädisorna.
Dressing: Blanda alla ingredienser i en stor skål.
Lägg potatis, rädisor, salladslök, salladsärtor, sparris, sojabönor och kapris i skålen med dressing och vänd om försiktigt. Låt gärna potatissalladen dra några timmar före servering.
Lägg potatissalladen på ett rymligt fat eller i en skål och toppa med picklad rödlök.
Garnering: Garnera med kryddgrönt.