Pizzabullar med bacon

Du behöver 50 g jäst 50 g smör eller margarin 5 dl mjölk 1 tsk salt 1 msk ljus sirap 1 st ägg 13 dl...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 st ägg
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning:

1.5 dl ketchup
300 g bacon
4 dl riven ost
3 msk pizzakrydda

Pensla med:

ägg

Ugn: 225º

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och värm till 37º. Häll det över jästen och rör tills den lösts upp.

2

Tillsätt salt, sirap, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en 1/2 cm tjock platta.

4

Fyllning: Bred ketchup på degen och lägg på baconskivorna. Strö över ost och pizzakrydda, och rulla ihop från långsidan.

5

Skär rullarna i skivor och ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

6

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

Scroll to Top