RECEPT FRÅN HJ

Penne carbonara med salsiccia

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g salsiccia
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 1 tsk nystötta fänkålsfrön
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 st stora ägg
  • 2 st stora äggulor
  • 2 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 400 g penne
  • Servera med

  • parmesanost
  • smör
  • salviablad

Gör så här

1

Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad.

2

Bryn korvköttet smuligt i smör tillsammans med vitlök, fänkålsfrö och chiliflakes. Kasta bort vitlöken när den fått färg. 

3

Vispa ihop ägg, äggulor och parmesanost i en skål. Krydda med salt och peppar.

4

Koka pastan i saltat vatten. Häll av pastans kokvatten och låt den rinna av. Lägg pastan i pannan med korv och blanda om.

5

Dra från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att all pasta täcks av sås. 

6

Lägg upp och servera med extra parmesanost. Toppa med smörfrästa salviablad.

7

Smörfräst salvia: Smält smör och blanda i salviabladen. Låt fräsa ihop någon minut. 


Kommentar:
Omtyckt italiensk klassiker som jag alltid återkommer till. I originalet görs den på griskind eller rökt sidfläsk, men knaperstekt kött av salsiccia är precis lika gott. Jag kryddar gärna med en gnutta chiliflakes för att få lite sting i smaken, men det går bra att utesluta.

Recept