Du behöver
- 400 g salsiccia
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 1 tsk nystötta fänkålsfrön
- 1 krm chiliflakes
- 2 st stora ägg
- 2 st stora äggulor
- 2 dl riven parmesanost
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 400 g penne
Servera med
parmesanost
smör
salviablad
Gör så här
Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad.
Bryn korvköttet smuligt i smör tillsammans med vitlök, fänkålsfrö och chiliflakes. Kasta bort vitlöken när den fått färg.
Vispa ihop ägg, äggulor och parmesanost i en skål. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan i saltat vatten. Häll av pastans kokvatten och låt den rinna av. Lägg pastan i pannan med korv och blanda om.
Dra från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att all pasta täcks av sås.
Lägg upp och servera med extra parmesanost. Toppa med smörfrästa salviablad.
Smörfräst salvia: Smält smör och blanda i salviabladen. Låt fräsa ihop någon minut.
Omtyckt italiensk klassiker som jag alltid återkommer till. I originalet görs den på griskind eller rökt sidfläsk, men knaperstekt kött av salsiccia är precis lika gott. Jag kryddar gärna med en gnutta chiliflakes för att få lite sting
i smaken, men det går bra att utesluta.