RECEPT FRÅN HJ

Pannkaksrullar med skinka och pepparrot

Pannkaksrullarna fylls med en färskostkräm som får god smak av pepparrot och skinka. Ta med på din nästa utflykt. Tips! Skär du pannkaksrullarna i mindre bitar funkar de även bra på buffébordet!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 stycken

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • Fyllning

  • 150 g naturell färskost
  • 4 msk riven pepparrot
  • 2 msk finhackad dill
  • 16 skiva parmaskinka
  • 40 g rucolasallad
  • Servering

  • melonklyftor

Gör så här

1

Vispa halva mängden mjölk med mjölet i en bunke till en slät smet.

2

Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Tillsätt smör- och rapsoljan.

3

Grädda 8 tunna pannkakor i en stekpanna. Låt kallna.

4

Fyllning: Blanda färskost, pepparrot och dill. Bred ut det på pannkakorna. Lägg på skinka och sallad.

5

Rulla ihop pannkakorna. Dela på mitten.

6

Servering: Bjud med melonklyftor.


Recept