RECEPT FRÅN HJ

Pannbiff med picklade grönsaker

Pannbiffar toppade med picklade grönsaker – vardagsgott när det är som bäst!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Skysås

  • 2.5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 st gula lökar
  • Garnera med

  • persilja
  • Picklade grönsaker

  • 2 st morötter
  • 2 st gulbetor
  • 18 st rädisor
  • 3 st salladslökar
  • 1 st stor rödlök
  • Lag

  • 0.75 dl ättiksprit 12%
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 st lagerblad
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • Servera med

  • klyftpotatis
  • picklade grönsaker
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, mjölk, vatten, salt och peppar. Blanda till en ganska lös smet.

2

Spola händerna i kallt vatten och rulla 8 biffar. Forma till stora köttbullar och platta till. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

3

Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna till fin färg, ca 4 minuter per sida.

4

Skysås: Häll 1 dl vatten i stekpannan. Låt allt puttra samman någon minut. Ta upp biffarna och varmhåll dem i ugnen.

5

Tillsätt 1 dl vatten till i pannan. Blanda i fond. Låt allt bli varmt.

6

Skala och skiva löken fint. Bryn den i smör. Häll på skysåsen och låt sjuda någon minut så att löken blir mjuk.

7

Picklade grönsaker: Koka upp samtliga ingredienser till lagen i en kastrull.

8

Skala och skiva morötter och gulbetor tunt på längden. Lägg i en skål och häll den heta lagen över. Låt stå kallt.

9

Skiva rädisor, salladslök och rödlök tunt. Lägg ner i lagen 1 timme före servering.

10

Servera biffarna med klyftpotatis, skysås och picklade grönsaker.Garnera med persilja.


Recept