Pannbiff med picklade grönsaker
Pannbiffar toppade med picklade grönsaker – vardagsgott när det är som bäst!
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- 2.5 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 2 st gula lökar
- persilja
- 2 st morötter
- 2 st gulbetor
- 18 st rädisor
- 3 st salladslökar
- 1 st stor rödlök
- 0.75 dl ättiksprit 12%
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 2 st lagerblad
- 6 st kryddpepparkorn
- 1 tsk gula senapsfrön
- klyftpotatis
- picklade grönsaker
Skysås
Garnera med
Picklade grönsaker
Lag
Servera med
Ugn: 150°
Gör så här
Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, mjölk, vatten, salt och peppar. Blanda till en ganska lös smet.
Spola händerna i kallt vatten och rulla 8 biffar. Forma till stora köttbullar och platta till. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna till fin färg, ca 4 minuter per sida.
Skysås: Häll 1 dl vatten i stekpannan. Låt allt puttra samman någon minut. Ta upp biffarna och varmhåll dem i ugnen.
Tillsätt 1 dl vatten till i pannan. Blanda i fond. Låt allt bli varmt.
Skala och skiva löken fint. Bryn den i smör. Häll på skysåsen och låt sjuda någon minut så att löken blir mjuk.
Picklade grönsaker: Koka upp samtliga ingredienser till lagen i en kastrull.
Skala och skiva morötter och gulbetor tunt på längden. Lägg i en skål och häll den heta lagen över. Låt stå kallt.
Skiva rädisor, salladslök och rödlök tunt. Lägg ner i lagen 1 timme före servering.
Servera biffarna med klyftpotatis, skysås och picklade grönsaker.Garnera med persilja.