RECEPT FRÅN HJ

Ostpaj med sparris

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • Fyllning:

  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärter
  • 75 g salami
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda allt vetemjöl, grahamsmjöl och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Nagga degen och förgrädda pajskalet i 7 minuter.

3

Fyllning: Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Dela sparrisen i bitar och förväll i kokande vatten i 2 minuter. Låt den rinna av. Lägg sparrisen i pajskalet.

4

Ansa sockerärterna och strimla dem. Strimla salamin. Lägg sockerärter och salami i pajskalet. Strö över gräslök och ost.

5

Vispa samman ägg, grädde, pressad vitlök, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.


Recept