RECEPT FRÅN HJ

Öppen paj med medelhavskräm och salami

Frasigt pajskal, en kräm på örter och soltorkade tomater och topping av tomater, mozzarella och salami. En riktig festpaj!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyld färdig smördeg
  • Medelhavskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 6 st strimlade aprikoser
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • Fyllning

  • 350 g körsbärstomater gärna i blandade färger
  • 125 g minimozzarellabollar
  • 1 st stor huvudsallad
  • 150 g kokta salladsärter
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad basilika
  • 10 st salamiskivor
  • Garnering

  • ärtskott
  • strimlade aprikoser

Gör så här

1

Rulla ut smördegen i en smord form. Klipp bort överflödig deg som sticker ut över kanten.

2

Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda strax ­under ugnens mitt i 15–20 minuter. Se ugnstemperatur på degens förpackning. Låt ­svalna.

3

Medelhavskräm: Vispa ihop crème fraiche och färskost i en bunke. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd ner i krämen tillsammans med aprikoser och basilika. Salta. Fördela röran i det kalla pajskalet. Ställ i kylen.

4

Fyllning: Dela tomaterna. Låt osten rinna av. Fördela samtliga ingredienser till fyllningen i pajskalet. Avsluta med vikta salamiskivor.

5

Garnering: Toppa med ärtskott och aprikoser.


Recept