RECEPT FRÅN HJ

Grillad laxsida med pepparrot och räkor

Snabbgrillat! Vår goda lax behöver bara en kvart på grillen.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g laxsida med skinn
  • salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl färskriven pepparrot
  • 0.5 dl dill
  • Servering

  • gräddfil

Gör så här

1

Gnid in laxens köttsida med salt och rosépeppar. Lägg den på galler bredvid glöden i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 56°.

2

Stek potatisen i smör och krydda med salt, peppar och persilja.

3

Rör samman smör, hackad gräslök, citronsaft och worcestersås. Klicka kryddsmöret på potatisen.

4

Skala räkorna och lägg dem ovanpå laxen. Strö över riven pepparrot och dill och servera med gräddfil.


Recept