RECEPT FRÅN HJ

Lax och purjolök på pepprig potatisbotten

´Det här är en perfekt paj till utflykten, buffén eller knytkalaset då den är lika god varm som kall!

Foto: PEO QUICK

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Pajbotten:

  • 4.5 st potatis medelstora av fast sort
  • 1 dl rapsolja
  • salt grovmalen svartpeppar
  • Fyllning:

  • 1 st purjolök liten
  • 175 g kallrökt lax
  • Äggstanning:

  • 2 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • gräslök eller ca
  • salt och peppar
  • Ugn: 225º

Gör så här

1
Pajbotten: Finriv potatisarna och blanda dem med olja, salt och ganska mycket peppar. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20 minuter.
2
Fyllning: Skiva purjolöken och skölj den noga. Strimla laxen. Fördela purjolöken över hela pajbottnen. Lägg på laxen jämnt över löken.
3
Äggstanning: Vispa upp äggen. Blanda i crème fraiche, hackad gräslök och smaka av med salt och peppar. Tänk på att laxen redan har en stark saltsmak. Häll blandningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Recept