RECEPT FRÅN HJ

Klassisk cheesecake med jordgubbar

Ljuvlig cheesecake toppad med jordgubbar. Ett säkert kort som uppskattas av både stora och små!

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 14 st digestivekex
  • 500 g färskost
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • färska skivade jordgubbar
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.

2

Tryck ut blandningen i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.

3

Vispa ihop färskost, ägg och socker och häll över bottnen.

4

Grädda 30 minuter. Låt svalna ca 15 minuter.

5

Blanda crème fraiche, florsocker och vaniljpulver. Bred toppingen över kakan.

6

Grädda kakan ytterligare 20 minuter. Rucka lite på formen inne i ugnen och se så att kakan satt sig. Låt svalna.

7

Toppa med färska jordgubbar.


Recept