RECEPT FRÅN HJ

Limerubbade fläskspett med tomat och grillad majs

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • Rub

  • 1,5 st rivet limeskal
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm chiliexplosion
  • 1 tsk salt
  • 2.5 msk farinsocker
  • Tomat- och grillad paprikasalsa

  • 2 st grillade paprikor
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 2 st tomater
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st rödlök
  • 0.5 msk flytande honung
  • st majskolvar
  • st valfri grillolja

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i ca 3x3 cm stora kuber.

2

Blanda samman samtliga ingredienser till rubben och gnid in spetten.

3

Grilla över glödbädd ca 10 minuter, vänd ett par gånger under tiden.

4

Dela de grillade paprikorna i bitar. Finhacka basilikan. Fintärna tomaterna. Kärna ur och fintärna chilifrukten. Skala och finhacka löken.

5

Blanda samman samtliga ingredienser till salsan och smaka av med salt och flytande honung.

6

Dela majsen i stora bitar, pensla dem med valfri grillolja och grilla runt om på fin glödbädd.

7

Servera spetten tillsammans med majsen på en skärbräda eller på ett uppläggningsfat och servera salsan som tillbehör, garnera med basilika.


Kommentar:
Här har vi använt oss av en torr kryddblandning en så kallad rubb som vi gnider in köttet med.

Recept