Du behöver
- 1 kg hel fläskkarré
Rubb
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
4 krm cayennepeppar
3 krm senapspulver
4 krm mald ingefära
4 krm svartpeppar
4 tsk vitlökspulver
Pensling
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl vatten
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
4 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
250 g grön sparris
70 g småbladig spenat
Dressing
rivet skal av en halv citron
saft av 1 citron
2 msk olivolja
2 tsk flytande honung
0.5 kruka färsk basilika
Garnera med
persilja
Gör så här
Putsa köttet om det behövs. Blanda rubben. Blanda sirap och vatten i en skål.
Gnid in köttet med rubben. Lägg i rumstemperatur ca 1 timme.
Grilla köttet på indirekt värme i kolgrill med lock i ca 1 ½ timme eller till en innertemperatur på ca 80°. Vänd köttet emellanåt och pensla med sirapsblandningen.
Ta av köttet. Låt vila invirat i aluminiumfolie ca 20 minuter innan det skärs upp.
Tvätta och skiva potatisen. Skala och skiva vitlöken. Fördela potatis och vitlök med oljan i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta strax under ugnens mitt i ca 30 minuter. Rör runt då och då. Ta ut, salta och peppra. Lägg på ett uppläggningsfat.
Bryt av basen på sparrisen och grilla den snabbt. Lägg den på potatisen tillsammans med ansad spenat.
Dressing: Tvätta och riv citronskalet. Blanda med citronsaft, olja, honung och grovhackad basilika. Vänd ner i den varma potatissalladen. Servera med picklade grönsaker.