Du behöver
- 600 g fläskytterfilé
- salt och peppar
Glaze:
0.5 dl aprikosmarmelad
2 msk sweet chilisås
2 msk hoisinsås
1 st vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
0.5 tsk lökpulver
Nektarinsås:
2 st nektariner
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chilipeppar
1 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1.5 dl turkisk yoghurt
1 st salladslök
salt
Rostad potatissallad:
800 g färskpotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
2 st majskolvar förkokta
150 g fetaost
0.5 dl hackad bladpersilja
Ugn: 250°
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Grilla över glöden tills köttet fått fin färg runt om. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 60°.
Glaze: Blanda samman aprikosmarmelad, sweet chilisås, hoisinsås, pressad vitlök, soja och lökpulver. Pensla köttet ett par gånger. Grilla klart tills innertemperaturen är 72°.
Nektarinsås: Tärna nektarinerna, skala och hacka vitlöken, kärna ur och strimla chilin. Fräs nektariner, vitlök och chili mjuka i olja i en kastrull. Ta den av värmen. Rör i paprikapulver, yoghurt och strimlad salladslök. Smaka av med salt.
Skrubba och dela stora potatisar. Blanda med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salt och peppra. Baka i ugn i ca 20 minuter. Skär loss majskornen från majsen och blanda med potatisen. Baka i 10 minuter tills den fått fin färg. Blanda i tärnad fetaost och persilja. Skiva upp köttet och servera med potatissallad och nektarinsås.
Fläskkött smakar allra bäst med en kryddning som är lite fruktigt sötstark, precis som den här Asieninspirerande glazen. Smakerna följs upp av den goda såsen med nektariner och potatissalladen är pricken över i:et.