Fläskfilépasta med svamp och bacon
Lättlagad fläskfilépasta med svamp och bacon blir perfekt till en mysig helgmiddag. Toppa pastan med parmesan och servera med något gott att dricka.
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Du behöver
- 400 g fläskfilé
- smör
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 150 g champinjoner
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vispgrädde
- 500 g krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- 140 g tärnat bacon
- 2 msk färsk oregano
- 350 g pasta pappardelle
- parmesanost
Gör så här
Strimla fläskfilén. Bryn i smör och krydda med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.
Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn allt i smör. Tillsätt tomatpuré och fräs 1 minut. Späd med grädde, krossade tomater och fond och koka upp. Lägg i köttet och småkoka i 10 minuter.
Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg ner hälften i grytan och låt koka med ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med såsen på svag värme. Toppa med bacon och parmesan.