RECEPT FRÅN HJ

Fiskpinnar med chilipicklad gurka

Att göra egna fiskpinnar är inte svårt och blir mycket godare än köpta. Fiskpinnarna får det lilla extra med citronmajonnäs och chilipicklad gurka. Servera med ett fluffigt potatismos.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g torskfilé färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Chilipicklad gurka

  • 1 st stor gurka
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk chiliflakes
  • Potatismos

  • 400 g mjölig potatis
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt och vitpeppar
  • Citronmajonnäs

  • 1.5 dl majonnäs
  • rivet skal + saft av 1 citron
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

1

Chilipicklad gurka: Skiva gurkan tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och tillsätt chiliflakes. Häll lagen över gurkan.

2

Potatismos: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av vattnet, tillsätt mjölkblandningen lite i taget och mosa. Smaka av med salt och vitpeppar.

3

Tina frysta filéer och torka av med hushållspapper. Krydda med salt och peppar runt om. Dela färsk fisk i fiskpinnestora bitar.

4

Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

5

Stek fiskpinnarna gyllene i smör 3–4 minuter per sida.

6

Citronmajonnäs: Blanda samtliga ingredienser och servera majonnäsen till.


Recept