RECEPT FRÅN HJ

Ugnsbakad fänkålslax med grönsaker och limesås

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Grönsaker:

  • 300 g kålrabbi eller majrova
  • 150 g palsternacka
  • 150 g morötter
  • 150 g färskpotatisar
  • 300 g fänkål
  • 250 g grön sparris eventuellt
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • Limesås:

  • 1 st lime rivet skal
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • st limeklyftor
  • dill
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Gnid in laxen med stötta fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg laxen i en smord ugnsform. Låt stå i 20 minuter.

2

Grönsaker: Skala och skär kålrabbi, morötter och palsternackor i bitar. Skär potatisen i halvor. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda grönsakerna med olja i en ugnsform. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Tillsätt sparrisen i bitar och rör om. Tillaga i ytterligare, 15 minuter. Sätt samtidigt in laxen i ugnen.

3

Limesås: Skölj limen noga. Blanda crème fraiche, honung och limeskal . Smaka av med salt och peppar. Garnera med limeklyftor och dill.


Recept // Fler laxfilérecept