Dubbelsmörgås med äggsallad

Du behöver 4 skiva surdegsbröd 3 st ägg 1 msk crème fraîche salt och peppar 4 st gröna sparrisar 2 msk färskost salladsblad 4 skiva...

Du behöver

  • 4 skiva surdegsbröd
  • 3 st ägg
  • 1 msk crème fraîche
  • salt och peppar
  • 4 st gröna sparrisar
  • 2 msk färskost
  • salladsblad
  • 4 skiva rökt skinka

Gör så här

1

Hårdkoka äggen. Låt svalna. Skala och mosa dem. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

2

Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Koka sparrisen i 2 minuter, skölj i kallt vatten och dela på längden och sedan i bitar.

3

Bred färskost på brödskivorna. Lägg på sallad, skinka, äggsallad, sparris och skinka igen på två av brödskivorna. Lägg på de andra brödskivorna och tryck till. Dela på mitten och linda in i smörpapper.


Kommentar:
Äggsallad, sparris och rökt skinka är en god kombination!

Scroll to Top