RECEPT FRÅN HJ

Crostini med färsk lök och sardellolja

Nyskördad lök och sardeller på bitar av grillad baguette.

Av . Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 st baguette
  • olivolja till pensling
  • 1 st knippa färsk lök gärna gul och röd
  • 3 msk olivolja
  • 8 st sardeller
  • persilja
  • Sardellolja

  • 3 st hackade sardeller
  • 1 st finriven vitlökslyfta
  • 6 msk olivolja

Gör så här

1

Sardellolja: Blanda samman sardelloljan. Låt stå i rumstemperatur 10 minuter.

2

Skär baguetten i bitar, pensla med olja och grilla i grillpanna 1/2 minut på var sida.

3

Skär löken i mindre bitar. Pensla med olja. Grilla på ej för stark värme tills den fått färg och är mjuk, ca 10 minuter. Vänd då och då.

4

Toppa crostinin med löken. Ringla över 2–3 msk sardellolja. Lägg på sardeller och persilja.


Recept