RECEPT FRÅN HJ

Crêpes med svampfyllning

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Crêpes:

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör- & rapsolja
  • Fyllning:

  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 2 msk portvin rött
  • salt peppar
  • 2 dl ost riven lagrad
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Crêpes: Vispa ihop mjöl och 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg salt och smör- & rapsolja. Vispa till en jämn smet. Stek tunna pannkakor i en stekpanna och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan.
2
Fyllning: Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vätskan blir klar. Tillsätt mjöl och späd med mjölken under ständig omrörning. Tillsätt fond och portvin. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg en sked av fyllning på varje pannkaka, vik in sidorna och rulla ihop till ett paket. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
4
Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad.

Recept