Crêpes med svampfyllning

Du behöver Crêpes: 3 dl vetemjöl 6 dl mjölk 3 st ägg 0.5 tsk salt 2 msk smör- & rapsolja Fyllning: 200 g champinjoner 2...

Du behöver

Crêpes:

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
0.5 tsk salt
2 msk smör- & rapsolja

Fyllning:

200 g champinjoner
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk kycklingfond konc
2 msk portvin rött
salt peppar
2 dl ost riven lagrad

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Crêpes: Vispa ihop mjöl och 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg salt och smör- & rapsolja. Vispa till en jämn smet. Stek tunna pannkakor i en stekpanna och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan.

2
Fyllning: Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vätskan blir klar. Tillsätt mjöl och späd med mjölken under ständig omrörning. Tillsätt fond och portvin. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked av fyllning på varje pannkaka, vik in sidorna och rulla ihop till ett paket. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

4
Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad.

Scroll to Top