RECEPT FRÅN
Crêpes med svampfyllning
Foto: Karin Mönefors
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smör- & rapsolja
- 200 g champinjoner
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 msk kycklingfond konc
- 2 msk portvin rött
- salt peppar
- 2 dl ost riven lagrad
- sallad
Crêpes:
Fyllning:
Servera med:
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Crêpes: Vispa ihop mjöl och 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg salt och smör- & rapsolja. Vispa till en jämn smet. Stek tunna pannkakor i en stekpanna och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan.
2
Fyllning: Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vätskan blir klar. Tillsätt mjöl och späd med mjölken under ständig omrörning. Tillsätt fond och portvin. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg en sked av fyllning på varje pannkaka, vik in sidorna och rulla ihop till ett paket. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
4
Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad.