Du behöver
Brownie:
75 g smör
1,75 dl strösocker
1 msk crème fraîche
1 st ägg
1 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
Mjölkchokladkräm:
300 g mjölkchoklad
1.5 dl turkisk yoghurt
1.5 dl vispgrädde
3 st äggulor
Garnera med:
mango
hallon
vit choklad
Ugn: 200°
Gör så här
Brownie: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i crème fraiche och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Blanda om.
Brownie: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i crème fraiche och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Blanda om.
Brownie: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i crème fraiche och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Blanda om.
Smörj en sockerkaksform 1 1/2 l och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna.
Mjölkchokladkräm: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta den av värmen och rör i lite av yoghurten så det blandas väl. Rör i resten av yoghurten, vispad grädde och äggulorna.
Ta upp brownien och gör ren formen. Klä den med plastfolie och lägg tillbaka brownien. Häll i chokladkrämen och ställ i frys i 4 timmar.
Ta fram ca 30 minuter innan servering. Tärna mango och blanda med hallon och lägg runt om. Garnera med flisad vit choklad.
Tre sorters choklad gör denna dessert till en njutning.