Du behöver

    4 portioner
  • 400 g kassler
  • 1 zucchini, grön eller gul
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ dl chilisås
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk färsk eller 1 msk torkad oregano
  • salt, peppar

Gör så här

1

Skär kassler och zucchini i tärningar. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken.

2

Stek kassler och tomatpuré i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs zucchini, lök och vitlök. Lägg sedan över i grytan.

3

Strö över mjöl och rör om. Späd med grädde, vatten, soja, sambal oelek och chilisås. Lägg i tomaterna och småkoka i 10 minuter.

4

Smaka av med paprikapulver, oregano, salt och peppar.