4 portioner
Du behöver
- 800 g potatis
- 350 g strimlat fläskkött
- olja
- salt
- 1 st gul lök
- 1 st hackad vitlöksklyfta
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 3 msk dijonsenap
- 2 msk honung
- 2 dl vispgrädde
- 50 g babyspenat
Gör så här
1
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Bryn köttet i olja/smör i het panna. Salta och peppra.
2
Tillsätt lök och vitlök, vänd runt med köttet. Pudra över mjölet och tillsätt fond, vatten, senap och honung.
3
Sänk värmen och rör om. Häll i grädden och låt koka ca 5 min. Smaka av och vänd i babyspenaten.
4
Pressa potatisen genom en potatispress. Smaka av med lite salt utan att röra om. Servera grytan med den pressade potatisen.