Laxpudding med gröna ärter

Du behöver 6 st kokta kalla potatisar 1 msk dill purjolök va 1 decimeter 175 g gravad lax eller rimmad 1 msk matfett 2 st...

Du behöver

  • 6 st kokta kalla potatisar
  • 1 msk dill
  • purjolök va 1 decimeter
  • 175 g gravad lax eller rimmad
  • 1 msk matfett
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • peppar

Servera med:

gröna ärter kokta
1 st lime

Ugn: 225º

Gör så här

1

Skiva potatisen och hacka dillen. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Varva potatis, lax, dill och purjolök i flera lager i en smord ugnssäker form. Sista lagret bör vara potatis.

2

Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Krydda med peppar och häll äggstanningen över laxpuddingen.

3

Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stannat, ca 20 minuter. Servera laxpuddingen med kokta gröna ärter och en limeklyfta att pressa över.

Scroll to Top