Plockmat till julens buffébord och glöggmingel: 14 recept

Vankas det glöggmingel? Då fordras ett välfyllt buffébord med välsmakande plockmat och mättande tilltugg. Med minipajer, snittar, snurror och rullar varar festligheterna länge.

Västerbottenssnurror med skinka och senapskräm

Foto: Anders Norrsell

Prova våra smördegssnurror med ost, senapskräm och skinka är härligt frasiga enkla att göra.

Recept: Västerbottenssnurror med skinka och senapskräm

Snittar med grönkål och blåmögelost

Foto: Erik Karlsson

Läckra små snittar toppade med grönkål, ädelost och karamelliserad lök. 

Recept: Snittar med grönkål och blåmögelost

Julvårrullar med äpple och rödkål

Foto: Erik Karlsson

Vårrullar med julsmakande fyllning blir ett spännande inslag på glöggminglets buffébord. Rödkål, äpple och köttfärs hittar du innanför filodegen.

Recept: Julvårrullar med äpple och rödkål

Krispig sötpotatisrösti med oströra och fikon

Foto: Erik Karlsson

Krispig sötpotatisrösti toppar vi med en krämig oströra, fikon, granatäpple och persilja.

Recept: Krispig sötpotatisrösti med oströra och fikon

Minipajer med cheddar och skinka

Foto: Anders Norrsell

Enkla att förbereda är minipajerna med cheddar och skinka. Pajerna kan dessutom frysas. Lätt som en plätt att ta fram när det är dags att bjuda på något gott!

Recept: Minipajer med cheddar och skinka

Grönkålspaj med äpple och stekt fläsk

Foto: Erik Karlsson

Matiga små pajrutor med grönkål, tärnat fläsk och äppelklyftor blir ett lyckat inslag på julens buffébord. Med potatis i fyllningen blir det extra mättande.

Recept: Grönkålspaj med äpple och stekt fläsk

Tunnbrödsrulle med lax och pepparrot

Foto: Anders Norrsell

Tunnbrödsrullen med lax och pepparrot blir garanterat ett uppskattat inslag på julens plockbord. Du kan förbereda rullen i förväg och förvara svalt.

Recept: Tunnbrödsrulle med lax och pepparrot

Saffranscrostini med burrata, apelsin och nötter

Foto: Anders Norrsell

Tunna brödskivor penslas med saffransolja och rostas i ugnen innan de toppas med krämig burrata, apelsinklyftor och hackade nötter.

Recept: Saffranscrostini med burrata, apelsin och nötter

Minipizzor med skinka och fikon

Foto: Anders Norrsell

Minipizzorna kräver lite jästid men blir fantastiskt fina. Välj topping efter egen smak. Vi slår ett slag för skinka, fikon och picklad rödlök.

Recept: Minipizzor med skinka och fikon

Minipajer med spenat och bacon

Foto: Anders Norrsell

Smördegspajerna med spenat och bacon är lika goda varma som kalla. Lagrad ost sätter extra smak på munsbitarna.

Recept: Minipajer med spenat och bacon

Laxsnittar med picklade senapsfrön på kavring

Foto: Erik Karlsson

Läckra laxsnittar på kavring. Ett busenkelt recept med massor av smak. Toppa med picklade senapsfrön så blir det extra festligt.

Recept: Laxsnittar med picklade senapsfrön på kavring

Grönkålspastejer med gorgonzola

Foto: Anders Norrsell

Minipastejer fyllda med stekt grönkål och krämig gorgonzola. Perfekt plockmat!

Recept: Grönkålspastejer med gorgonzola

Ädelostcheesecake med marmelad och fikon

Foto: Anders Norrsell

Vår enkla ädelostcheesecake kan du servera som förrätt eller tilltugg vid både jul och nyår. Allt du behöver är ädelost, färskost, marmelad och fikon. En pepparkaka vid sidan passar också bra!

Recept: Ädelostcheesecake med marmelad och fikon

Julfocaccia med rosmarin och tomat

Visst kan man servera focaccia även till jul. Låt alla gäster bryta sin egen rosmarindoftande bulle ur julfocaccian!

Recept: Julfocaccia med rosmarin och tomat

Scroll to Top