Du behöver
-
1 bröd
- 25 g jäst
- 4 dl kallt vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 2 tsk salt
- 9 dl vetemjöl special Pensling och topping
- olivolja
- 20–22 cocktailtomater
- ½ dl rosmarinkvistar
- sesamfrön
- Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till ca 37° och häll det över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja, honung, salt och lite mjöl i taget.
Arbeta till en deg. Jäs övertäckt under bakduk i ca 40 minuter.
Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 22 jämnstora delar. Rulla varje till en boll. Börja uppifrån och bygg granen på plåten.
Jäs i ytterligare ca 20 minuter.
Pensling och topping: Pensla brödet med olja och sätt tomater och rosmarinkvistar där det passar. Strö över sesamfrön.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 25 minuter eller tills brödet fått fin färg.