Krispig sötpotatisrösti med oströra och fikon

Krispig sötpotatisrösti toppar vi med en krämig oströra, fikon, granatäpple och persilja. Ett matigt tilltugg för hungriga magar på glöggmyset!

Du behöver

    12 stycken
  • 300 g sötpotatis
  • 1 ägg
  • örtsalt
  • smör till stekning
  • 75 g cheddar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 fikon, i klyftor
  • ½ granatäpple
  • persilja

Gör så här

1

Skala sötpotatisen och riv den grovt. Blanda med ägg och örtsalt.

2

Hetta upp smör i en stekpanna. Forma bollar av den rivna sötpotatisen. Platta ut i stekpannan med en stekspade. Stek på medelvärme i ca 3 minuter per sida. Sötpotatisröstin går fint att steka i förväg och värma i ugnen vid servering.

3

Riv osten och mixa den med crème fraiche. Lägg en klick på varje rösti. Toppa med fikonklyftor, granatäppelkärnor och persilja.

Scroll to Top